فریلنسر و طراح گرافیک

رشته گرافیک یک رشته هنری پردرآمد است که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است، مخصوصاً در کشور خودمان ایران به صورت فریلنسری گرافیست هایی وجود دارند که فقط به خاطر علاقه بسیار بالایشان به طراحی گرافیک، درآمد های بالایی نیز کسب می کنند. کسب درآمد از رشته گرافیک و طراحی گرافیک بسیار هیجان انگیز است، چرا که با مقدار کمی مهارت و اندکی خلاقیت می توان درآمدزایی کرد. میزان درآمد شاغلان طراحی گرافیک بسته به کارمندی یا مستقل بودن شغلشان و همچنین نوع پروژه متغیر می باشد. یک گرافیست بسته به توانایی، دانش فنی و میزان تخصص خود می تواند از کارفرما حق طراحی خود را دریافت کند و کارفرما نیز باید با نهایت انصاف و با توجه به میزان تخصص و کار حرفه ای طراح، حقوق او را متقبل شود. یادآوری این نکته نیز حائز اهمیت است که امروزه با صنعتی شدن و خودکارسازی کارها، هیچ اتوماسیونی نتوانسته از اهمیت کار یک گرافیست بکاهد. اگر بخواهیم که مشخص کنیم کدام یک از کسب و کارها یا شرکت ها یا سازمان ها و ارگان ها به یک طراح گرافیست نیاز دارند باید تقریباً تمامی بازار را نام ببریم چرا که دایره ی علوم طراحی گرافیکی بسیار گسترده است و به نوعی، می توان گفت که تمام مشاغل چه فیزیکی و چه اینترنتی را شامل می شوند. برای مثال:
چاپ خانه ها و کانون های تبلیغاتی
شرکت های طراحی سایت انواع شرکت های آنلاین و وبسایت های اینترنتی
ارگان های دولتی، مانند بانک ها و صداوسیما، بیمه و …
دفاتر مجله ها و روزنامه ها یا آگهی
آژانس های مسافرتی و شرکت های حمل ونقل
طراح گرافیست فریلنسر
امروزه کلمه ی فریلنسر زیاد به گوشمان می خورد. فریلنسری در اصل به معنای دورکاری و انجام پروژه ی کاری بدون حضور یک شخص در شرکت می باشد. فرض می گیریم شما در یک شرکت برای طراحی گرافیک استخدام شده اید آنگاه تمامی پروژه هایی که برای طراحی می گیرید به واسطه شرکت و درنتیجه مقدار قابل توجهی از درامد آن برای شرکت می باشد اما در فریلنسری تمامی درآمد به شما تعلق می گیرد. به طور کلی صاحب کار خود شما هستید. چون فریلنسر ها زمان بیشتری دارند و محل انجام کار و پروژه را خودشان تعیین می کنند پس بالتبع می توانند درآمد بیشتری نیز کسب کنند.

حقوق طراح گرافیست فریلنسر
مروزه درآمد طراح گرافیک به صورت فریلنسری در سراسر جهان بهتر از کارمندانی است که در یک شرکت طراحی گرافیکی مشغول به کار هستند؛ زیرا فریلنسرها مستقل و دارای آزادی هستند و می توانند کیفیت بهتری از کار خود را ارائه دهند، دلیل دیگر آن هم این است که یک فریلنسر طراح، کل درآمدی که بدست می آورد برای خود برمی دارد اما یک کارمند که طراحی گرافیکی انجام می دهد باید به میزان حقوقی که از آن پروژه، صاحب شرکت به او می دهد قانع باشد؛ اما نکته مهمی که وجود دارد این است که طراحان فریلنسر، ثبات کاری ندارند. یعنی ممکن است بعضی روز ها کار داشته باشند و حتی تا چند ماه بیکار بمانند چرا که رضایت مشتریان را جلب نکرده و در نتیجه درآمدی بدست نیاورده اند. فریلنسرها اکثراً میزان دانش تخصصی بسیار بالایی نسبت به کارمندان یک شرکت دارند. چرا که آنها به صورت تخصصی روی یک گرایش از مبحث طراحی گرافیک تمرکز کرده و فعالیت می کنند؛ اما ممکن در یک شرکت کارهای مختلف و پیش پا افتاده ای از یک طراح گرافیک خواسته شود. از طرفی نیز فعالیت به صورت کارمندی تایم بسیار کمتری را به جهت یادگیری و افزایش تخصص به فرد می دهد. طراحان فریلنسر می توانند به دو صورت در این زمینه کار کنند:
استفاده از سایت های فریلنسری
فعالیت در وب و شبکه های اجتماعی

به دلیل اینکه فریلنسر ها بسته به توانایی و تخصص خود بر روی کارهایشان قیمت گذاری می کنند، آمار دقیقی از درآمد این افراد در ایران و جهان در دسترس نیست. ولی باتوجه به درآمد افرادی که در این زمینه شاخص هستند، می توان گفت که حداقل درآمد طراحان گرافیک در ایران به صورت فریلنسری 2 میلیون در ماه تا 50 میلیون تومان باشد. در جهان نیز درآمد گرافیست ها در سال، از 10 هزار دلار تا 200 هزار دلار متغیر است. البته این شمایید که تعیین می کنید بصورت فریلنسری چقدر درآمد داشته باشید. درنتیجه دانش و تخصص خود را بالاتر ببرید تا به حداکثر درآمد برسید. اگر می خواهید از طریق طراحی گرافیکی و یا برنامه نویسی به صورت فریلنسری و دورکاری به کسب درآمد بپردازید سایت پونیشا یکی از بهترین پلتفرم های فریلنسرینگ می باشد.
درآمد طراح گرافیک در جهان
میزان درآمد طراحان گرافیک در جهان وابسته به عوامل مختلفی مانند میزان دانش فنی و تخصصی، سرعت عمل در انجام کار، ابتکار و نوآوری همچنین خلاقیت می باشد. به عنوان مثال اگر شما، توانایی طراحی لوگو حرفه ای را دارید با کسی که تازه شروع به کار طراحی لوگو کرده است، از لحاظ درآمدی متفاوت خواهید بود. قیمت طراحی لوگو با توجه به حرفه ای بودن شما، متغیر خواهد بود. میزان استخدام طراح گرافیک در آمریکا همواره رو به رشد است زیرا نیاز شدیدی به خلاقیت های گرافیکی در آن موقعیت جغرافیایی احساس شده است. طبق اعلام دفتر آمار کار BLS، متوسط سالانه دستمزد طراح گرافیک در سال 2019 به 52,110 دلار است و طبق آخرین آمار BLS مربوط به سال 2018 نزدیک به 290,100 شغل مربوط به طراحی گرافیکی در جهان وجود دارد که بر اساس این نتایج می توانید مشاهده کنید که گرافیست ها به میزان زیادی قابل احترام و دارای شغلی پردرآمد هستند. لازم به ذکر است که حداکثر حقوق برای متخصصان طراحی گرافیک تا 200 هزار دلار در سال نیز متغیر است. کارگردانان هنری که اکنون در آمریکا فعالیت می کنند اکثراً درآمدی سالیانه بالای 120 هزار دلار دارند.
میانگین دستمزد سالانه برای طراحان گرافیک آمریکا در سال 2018 58,000 دلار
میانگین درآمد طراحان گرافیک کشور کانادا 51,675 دلار
میانگین درآمد گرافیست های کشور استرالیا 62,565 دلار
متوسط درآمد سالیانه طراحان کشور انگلستان 25,000 پوند
میانگین درآمد سالیانه یک طراح گرافیکی در کشور ترکیه 30,500 لیر

درآمد طراح گرافیک در ایران
درآمد طراح گرافیک در ایران با توجه به فرصت های شغلی بسیاری که برای طراحان گرافیک وجود دارد رو به بهبودی می باشد با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان ها و شرکت ها به آن و از طرف دیگر توسعه حوزه های تصویرسازی و طراحی روی جلد کتاب ها، بسته بندی محصولات، بروشور، بنرهای تبلیغاتی و مدیر یا کارگردان هنری و … بازار کار مناسبی به صورت کارمندی و یا فریلنسری برای گرافیست های توانمند فراهم شده است. برای شغل طراحی گرافیک مانند هر شغل دیگری در ایران، میانگین درآمد مشخصی تعیین نمی شود و آمار درستی در دسترس نیست؛ اما طبق تجربیات کسب شده در سالیان طولانی فعالیتمان در حوزه طراحی گرافیکی و نظرسنجی های انجام شده به کمک مجموعه ی پارماتیک و سایر مجموعه ها و آژانس های همکار، به طور کلی درآمد یک طراح گرافیک در ایران از 1 تا 8 میلیون تومان متغیر است. این در آمد بسته به کارمند یا فریلنسر بودن و میزان تخصص افراد تعیین می شود. درآمد یک کارگردان هنری (creative director) یعنی همان کسی که بر تمامی فعالیت های گرافیست های زیر دست خود، نظارت می کند مبلغی در حدود 8 تا 12 میلیون تومان می باشد که در بعضی مواقع بسته به کیفیت کاری طراحان، این مقدار به 20 میلیون تومان هم می رسد.
تعرفه درآمد طراح گرافیک در ایران
در سال ١٣۵۵ جمعی از طراحان گرافیک درایران کوشش کردند تا برای حمایت و نوعی نظارت بر حرفهی خود و نیز ارتقاء و تعالی طراحی گرافیک در سطح کشور، سندیکای گرافیستهای ایران را تأسیس کنند، این تلاش طراحان، هم زمان با دورهی نخست شکوفایی و اوجگیری طراحی گرافیک ایران در دهه ی ۵۰ شمسی بود. انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران را در مهر ماه ١٣٧۶ توسط هیئت مؤسس به ثبت رسانده شده و تأسیس گردید.
مرتضی ممیز
ایرج میرزاعلی خانی
ابراهیم حقیقی
قباد شیوا
مهرداد احمدی شیخانی
همه ساله تعرفه طراحان گرافیک در ایران و قیمت های انجمن توسط گروهی متخصص با در نظر گرفتن تمامی موارد مربوط به طرفین قرارداد ها تنظیم می شود. لازم به ذکر است که قیمت های طراحی متغیر می باشند و هر گرافیست حرفه ای به نسبت سطح کیفی کار خود می تواند آن را افزایش دهد، اما کاهش دادن قیمت های تعرفه به منظور جذب مشتری بیشتر، دور از اخلاق حرفه ای می باشد و این کار برای عموم طراحان نتایج و آثار زیان باری خواهد داشت، همچنین افزایش قیمت های تعرفه بدون افزایش سطح کیفی و بدون کسب رضایت مشتری اصلاً کار صحیحی نیست.
در ادامه مقاله تعرفه قیمت های اعلام شده ی سال 1400 را توسط شورای صنفی برای برخی از خدمات طراحی گرافیک، برایتان قرارداده ایم تا به صورت کامل با میزان درآمد طراحان گرافیک و فریلنسرین این حوزه آشنا شوید.

جمع بندی
طراحی گرافیکی یکی از رشته هایی است که در سال های اخیر بسیار محبوب شده و مشاغل زیادی برای فعالیت دارد، به همین دلیل از درآمد بالایی برخوردار است. از آنجا که رشته گرافیک از گرایش ها و زیرشاخه های مختلفی تشکیل شده است، برای درآمدزایی در رشته گرافیک باید به یک فرد حرفه ای در تخصص خود تبدیل شوید. گرافیست ها می توانند در رشته هایی مثل طراحی پوستر، طراحی جلد کتاب، طراحی لوگو و طراحی هویت بصری و غیره یا به صورت فریلنسری به فعالیت بپردازند و یا برای شرکتی به صورت کارمندی استخدام شوند. در کشور های امریکایی حقوق یک طراح در سطح متوسط بین 45 هزار تا 55 هزار دلار در سال می باشد که این رقم برای گرافیست های حرفه ای خیلی بیشتر نیز می شود. میزان حقوق طراحان گرافیکی به استعداد ها و توانایی ها و مجموعه مهارت های شخصی فرد در گرایش مربوطه بستگی دارد اما می توان گفت که گرافیست های فریلنسر از درآمد بالاتری به نسبت گرافیست های کارمند برخوردارند. ما در دپارتمان آموزشی مادینا قصد داریم تا با جامع ترین و کامل ترین آموزش های مربوط به حوزه طراحی گرافیک شمارا به راحتی وارد این بازار کار کرده و درآمد های بالایی نیز کسب نمائید.
آموزش های آماده در آخرین بروز رسانی مقاله :
آموزش نرم افزار ADOBE PHOTOSHOP ( درحال آماده سازی)
آموزش نرم افزار ADOBE ILLUSTRATOR ( در حال آماده سازی)
بیشتر بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.